Yazın gelmesiyle sıcaklar da kendini göstermeye başladı. Hem ferahlamak hem de misafirlerinizi ferahlatmak için size özel hazırladığım en leziz 5 Yaz İçeceği...

1) Zencefilli Limonta





Malzemeler
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı bal
yarım su bardağı toz şeker
5 limon suyu
60 gr ince rendelenmiş taze zencefil

Servis için
tarhun otu
buz
rendelenmiş limon kabuğu

Yapılışı:
Rendelenmiş zencefil, 1 su bardağı su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker erinceye kadar kaynatın.Ocaktan alıp bal ekleyin ve ılınmaya bırakın.Süçgeçten geçirip limon suyu, su ve buzu ekliyerek bardaklara paylaştırın.Rendelenmiş limon kabuğu ve tarhunu otu ekleyip servis yapın.

2) Limonlu Frambuazlı Kokteyli





Malzemeler:
6 limon
5-6 fesleğen yaprağı
150 gr frambuaz
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı pudra şekeri
buz

Yapılışı:
Frambuzlardan servis için birkaç tane ayırıp kalanını tencereye alın.Üzerine su ekleyip 10 dakika kaynatın.Suyunu süzüp sürahiye alın ve soğumaya bırakın.Limonların suyunu sıkıp ekleyin.Şeker ve ince kıyılmış fesleğen yaprakları ilave ederek buzdolapında soğutun.Buz ve frambuaz ekleyerek soğuk servis edin.

3) Biberiyeli Şeftali Kokteyli





Malzemler
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 palet vanilya
1 dal biberiye
1 adet tarçın çubuğu
2 tane karanfil
5 adet şeftali

Servis için
buz
şeftali
böğürtlen
biberiye dalı

Yapılışı:
Su, şeftali,vaniya, tarçın,karanfil,şeker ve biberiyeyi tencereye alın ve orta ateşte kaynatın.Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.Bardakların dibine böğürtlen yerleştirin.Buz ekleyip bardaklara paylaştırın şeftali dilimleri be biberiye ile servise sunun.


4) Yeşilin Gücü





Malzemeler
4 bardak portakal suyu
Yarım demet taze nane
4-5 parça kırık buz
4 kayısı kurusu
2 çorba kaşığı çilek reçeli
4 su bardağı ananas suyu
4 bardak kivi suyu

Yapılışı
Portakal, ananas ve kivi sularını bir kapta karıştırın. Ayvaları 4 parçaya kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kuru kayısı, çilek reçeli, nane blenderde püre haline getirin. Meyve suyu karışımını ekleyip karıştırın.
Kokteyl bardaklarına paylaştırın. Kırık buz parçaları ekleyip üzerine 2 yaprak nane koyun. Bekletmeden servis yapın. Enerji deposu, tat delisi bir karışım. Mükemmel diyorum, Afiyet Olsun?

5) Yaz Şerbeti





Malzemeler:
1 çay bardağı hibisküs çayı
2-3 adet çubuk tarçın
8-10 adet karanfil
1,5 su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:
Bir tencereye hibisküs çayını, tarçını ve karanfili koyun. Üzerine kaynamış sıcak suyu döküp 1 saat dinlenmeye bırakın.Dinlenen çayı süzüp toz şekerle karıştırın. Şekerini istediğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz.Buzdolabında soğutup servis yapın.

Afiyet Olsun
Back-Up Lezzet Danışmanı Şef Ceyda Baza yazdı.