Ramazan?da iftar yapabileceğiniz çok güzel restoranlardan bahsetmek istiyorum?

Çiya





Gaziantep mutfağından Doğu Anadolu?ya ve Karadeniz?e uzanan çok zengin bir yöresel yemek menüsü sunuyor. Nohutlu ve mercimekli alaca çorbası, kuzu etli ve soğanlı beyran çorbası, tavuklu ve buğdaylı öz çorbası, kuru kayısı ve kuzu etiyle yapılan çir aşı, bamya ekşisi, domates tavası, koyun bağırsağından yapılan bumbar; Çiya?nın sunduğu Antep lezzetlerinden birkaçı. Kadıköy çarşı içinde birbirine 20 metre uzaklıkta üç restoranıyla faaliyet gösteriyor.
İFTAR: ALAKART
Çiya (***)


Boğaziçi Borsa





İstanbul?un en önemli uluslararası kongre merkezi olan Lütfi Kırdar Uluslarası Kongre ve Sergi Sarayı?nın Boğaz?a bakan en güzel yerine konuşlandırılmış olan Boğaziçi Borsa, yaz mevsiminde açık havada da hizmet verebiliyor. Tüm malzemeler günlük olarak ve en kalitelisinden seçilmekte ve buzdolabına bile girmeden pişirilerek misafirlere servis edilmektedir. Örneğin, et Susurluk?tan, buğday Yalvaç?tan, fasulye Adapazarı?ndan getirtiliyor. Balık ve sebzenin en iyisi yine her sabah balık ve sebze halinden özenle seçilerek getiriliyor.
İFTAR: 130 TL
Boğaziçi Borsa (****)


Venge





Orucunuzu Venge?nin iftar menüsüyle açmaya ne dersiniz? Venge?nin Levent şubesinde çok lezzetli dönerini ve ocakbaşı çeşitlerini tadabilirsiniz. İstanbul?un en gözde mekânları arasında yer alan Venge, hesaplı fiyat politikasıyla çok leziz?
İFTAR: 83 TL
Venge (***)


Eminönü Hamdi





Mısır Çarşısı?nın yakınındaki Hamdi Et Lokantası, 1970?den beri Güneydoğu?nun benzersiz kebaplarını hem turistlere hem de bizlere sunmaktalar. Benim favorim! Çok lezzetli?
İFTAR: 85 TL
Hamdi (***)


Günaydın





Avrupa Yakası?ndaki Etiler Günaydın benim favorilerim arasındadır. Anadolu Yakası?nın da en popüler et lokantalarının başında gelen Günaydın Et, müşterilerine sunduğu Güneydoğu mutfağından örnekler ve zengin et menüsüyle ön plana çıkıyor. 37 yıl önce Bostancı?da kasap olarak açılan ve çiğ et üretimini kendisine görev edinen Günaydın Et, 13 yıldır restoran olarak hizmet veren Güneydoğu Anadolu mutfağıyla, kalite ve lezzet konusunda rakip tanımıyor. Mekân lezzet keyfini doruğa taşıyor. Kullanılan malzemeler, Güneydoğu Anadolu?dan geliyor. Ocakbaşı ve çiğ köfte arabası hizmetinizde. Burada her şey hızlı ve leziz? İftar için çok ideal!
İFTAR: 80 TL
Günaydın (***)



Asitane Restaurant





Mahyaların solmayan ışıklarının gölgesinde kurulan uzun sofraların, sofraların başköşelerinde kurulmuş dedelerin, taş fırının sırasında sabırla bekleyen çocukların, sımsıcak pidenin ucundan koparılan ilk lokmanın, mahalle meydanlarında kurulan Hacivat-Karagöz perdelerinin, bir yudum su ve bir zeytin ile başlayan samimi ziyafetlerin ve gün doğumundan gün batımına uzanan uzun saatlerin habercisidir Ramazan. Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini saray aşçılarının arşivlere geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Asitane Restaurant, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı aşçılık sanatının en nadide örneklerine bu kutsal ayın bereketini ekledikleri Ramazan sofraları; iftariyeliklerle, çorbalarla, böreklerle ve şerbetlerle zenginleşiyor. Size de Kariye?nin huzurlu gölgesinde aileniz, dostlarınız ve sevdiklerinizle beraber bu zenginliği görmenizi tavsiye ediyorum.
İFTAR: 85 TL
Asitane Restaurant (***)


Hacı Abdullah





Osmanlı Saray Mutfağı?nın en lezzetli tatları, İstanbul?daki bazı restoranlarda eski geleneklere uygun olarak servis ediliyor. Saray yemekleri arasında Hünkarbeğendi?den Elbasan Tava?ya, Vişneli Sarma?dan Boran-i Hassa?ya padişahların en sevdiği lezzetler yer alıyor.
İFTAR: 60 TL ile 120 TL arasında değişmekte?
Hacı Abdullah (***)


Hünkar Lokantası





Türk mutfağının dünya çapındaki yeni gözdesi, Travel&Leisure dergisi tarafından Avrupa?nın en iyi 3 restoranı arasında gösteriliyor.

Esnaf lokantası tadında olup sulu yemekleri çok lezzetlidir. Izgara seçenekleri ve sulu yemekleri ile zengin bir menü sunuyorlar. Nohut ve hamsili pilav denemenizi önerdiklerimden birkaçı? Mesleği kuşaktan kuşağa geçiren bir ailenin İstanbul?da kurduğu bir lokanta. İlk olarak 1950 yılında Fatih?te açılıyor ve 2000 yılı sonlarına dek bu ilk göz ağrısı semtte, mütevazi görünümlü ama yemekleri ile nam salan, Türk mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden biri olarak hizmet veriyor. Daha sonra şehrin diğer semtlerine taşındığında Fatih müdavimleri onu izliyor. Ama ev mutfağı geleneğinin anne şefkati ile buluştuğu bu tatlar, sürekli damak hafızasına sahip çıkan yeni müdavimler de ediniyor. Hatta sınır ötesine; komşu Yunanistan?a kadar müdavimleri oluşuyor.
İFTAR: ALAKART
Hünkar Lokantası (****)


Ortaköy Feriye Lokantası





Geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının güncelleştirilmiş sentezinin sunulduğu Feriye Lokantası, geleneksel doğal gıda ürünlerinin tedariki nedeniyle menülerini mevsimlere göre oluşturmakta ve klasik damak tatlarını korumaktadır. İstanbul Boğazı?nın en güzel yerlerinden birinde bulunan Feriye?de her gün yüzlerce konuğuna hizmet vermekte. Şık bir iftar açmak isteyenlere?
İFTAR: 125 TL
Feriye (****)


Üsküdar Kanaat Lokantası





Üsküdar?daki meşhur Kanaat Lokantası?ndan bahsetmek istiyorum. 75 yıldır hizmet vermekte olan ve artık kült bir restoran haline gelmiş olan Kanaat?i çok uzun yıllardır Rumelili bir aile işletmekte. Yaklaşık 65 kişi çalışmakta ve çalışanların hizmet ortalaması 30 yıl. Bu nedenle lezzet hep aynı; hiç değişmiyor. Üsküdar denilince ilk aklımıza Kanaat Lokantası?nın geliyor olması hiç de acayip değil? Sultanlara layık Osmanlı sofrası, meraklıları için çok lezzetli! Kanaat Lokantası hiç değişmeyen personeliyle, 220 kişilik kapasitesiyle, her gün taze olarak üretilen 100-120 çeşit tatlısıyla, zeytinyağlısıyla, sıcak yemekleriyle, dondurmasıyla, yoğurduyla İstanbulluya hizmet veriyor kaçırmayın?

İFTAR: ALAKART
Kanaat Lokantası (***)



Afiyet olsun?
* 5-30 TL
** 30-50 TL
*** 50-100 TL
**** 100-150 TL
***** 150-200 TL

Back-Up Eğlence Danışmanı Richie Varon yazdı?