Sağlıklı beslenme bir yaşam biçimidir? Her ne kadar sağlık kendiliğinden var olan bir durum olarak algılansa da sağlıklı kalmak ve formunuzu korumak için çaba göstermeniz gerekir. Sağlıklı bir yaşam için hem beslenmenize dikkat etmeli hem de doğru egzersiz programını uygulamalısınız. Kısacası beslenmeden uyku düzenine, hayatınızı sağlıklı yaşam felsefesine uygun olarak organize etmelisiniz.

Ayrıca düşük kalorili birbirinden lezzetli yemek ve içecek tariflerimle kilo almadan enfes tatlara da ulaşabilirsiniz...


Naneli Adaçaylı Punch





2 dal taze nane
2 adet yeşil limon
100 ml vişne suyu
100 ml adaçayı
1 adet maden suyu


2 dal taze nanenin yapraklarını kopartın; 2 adet yeşil limonun suyu ve 100 ml vişne suyu ile birlikte bir kâseye alın ve karıştırın? 5 dakika bekleterek demlendirin.

1 adet limonu sıcak suyla yıkayıp dilimleyin. Meyve suyunu süzgeçten geçirip geniş bir kâseye veya sürahi alın. Üzerine 100 ml adaçayı ve maden suyu ile doldurup buzdolabında soğumaya bırakın.

Servis bardaklarına limon dilimlerini paylaştırın. İçeceği bardaklara alın ve taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Buharda Mercan Fileto





Sos için:

1 demet turp
1/2 adet elma
40 ml elma sirkesi
60 ml zeytinyağı
1 çay kaşığı bal
Tuz ve karabiber

Patates püresi ve balık için:
800 g patates
2 adet salatalık
6 sap dereotu
2 adet mercan fileto
Tuz ve karabiber


Sos için turpu temizleyip yıkayın ve 2 cm büyüklüğünde parçalar şeklinde doğrayın. Elmayı yıkayıp dörde kesin, çekirdeklerini temizleyin ve turplarla aynı büyüklükte parçalar şeklinde doğrayın. Elma sirkesini; 3 yemek kaşığı su, zeytinyağı ve bal ile karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırıp, elma ve turpları bu karşımın içinde marine edin. Patatesleri tuzlu kaynar suda 20-25 dakika haşlayıp kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Salatalıkları yıkayıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Salatalık ve dereotunu kıyın ve patates püresine ilave edip karıştırın. Balık filetolarını tuz ve biber ile tatlandırıp buharda 20 dakika pişirin. Balığı servis tabağına alıp üzerine elmalı sosu gezdirin ve salatalıklı patates püresi ile servis yapın.

Afiyet olsun?

Back-Up Lezzet Danışmanı Ceyda Baza yazdı?