Bu haftasonu gazetelerde, internette, açtığınız dergiler ve e-postalarda sevdiğinizle yapabileceğiniz onlarca aktivite, alabileceğiniz binlerce hediye, gidebileceğiniz seyahat önerileri gözünüze çarpacak.

Peki sevgilinizi gerçekten sevmek ve hayatı paylaşmaktan daha güzel bir hediye, hayat gibi daha güzel bir yolculuk var mı? Benim kanımca yok.



Eğer Sevgililer Günü?nde evde sevdiğinizle vakit geçirmek istiyorsanız bu keyifli anı tarife nasıl dönüştüreceğinizin tüyolarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Baharatlar kullanın: Sizin ilginizi çeken hobileriniz sizi asıl zenginleştirenlerdir. Hayatta asla tek bir şey yapan ve ondan zevk alan bir insan olmayın. Hayat bunun için fazla renkli ve güzel. Sizi iş ve aile dışında rahatlatan, kendi iç dünyanız ve iç sesinizle konuşmanızı sağlayan bir şey olsun. Bu motor kullanmak da olabilir, balık tutmak da, uzun yürüyüşlere çıkmak da. Bunlar, bize dayatıldığını düşündüğümüz hayattan çıkıp bakabilme fırsatı verecektir. Örneğin benim için yemek yapmak buydu. Hazırladığınız yemeklerde de bol bol baharat kullanmaktan kaçınmayın.

Yemeğinizi Dinlendirin: Birçok yemek dinlendikçe güzel olur. Hızla yenmesi gerekenler bile. Örneğin bir pilav piştikten sonra dinlenmeli veya bir bonfile pişer pişmez ağıza atılırsa sert olur; 5 dakika kenarda bekletilmeli.

İyi bir yemek paylaşıldığında güzeldir: Hayatta yemeği paylaşacak insanlar bulmak sadece güzel değil aslında kutsaldır da. Sevdiklerinle paylaşmak için ortaya konan emek sadece yemek yaparken değil, yaptığın alışverişten başlayıp, topladığın masaya kadar sürecin başından sonuna kadar vardır.

Vişneli Kereviz



Malzemeler:
1 adet limon
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı kahverengi şeker
1,5 su bardağı su
200 gr donmuş vişne
400 gr kereviz
½ çay kaşığı tuz
3 adet karanfil
10 adet badem
2 adet karanfil topuzu
100 ml zeytinyağı
50 ml su

Yapılışı:
Bir adet limonun kabuklarını rendeledikten suyunu sıkın. İki çay kaşığı tuz ve iki çorba kaşığı kahverengi şekerle kaynatın. Üstüne bir buçuk su bardağı su ekleyin. Su kaynamaya başladığında 200 gram donmuş vişneyi atın. Donmuş bulamazsanız komposto kullanabilirsiniz, o zaman şekerini biraz daha az koymalısınız. Vişneler iyice kaynamaya başlayınca 1 santim kalınlığında uzunlamasına kestiğiniz 400 gram kerevizi ekleyin. 15 dakikada pişecektir. Ayrıca 100 gram kereviz daha ayırıp suda bir yarım çay kaşığı tuz ve üç adet karanfille pişirin. Güzel bir tabağa alın. Üstüne iki adet karanfil başı ve 10 adet bademi ayrı ayrı dövüp ekleyin. Fısfısınız varsa 100 ml. zeytinyağını 50 ml. suyla karışımın üstüne sıkın. Taze nane yapraklarını da dağıtarak biraz vişneli kereviz, nane, badem ve karanfilli tam bir lokmayla tadın.

Fırında Kremalı Tavuk





Malzemeler:

6 Adet haşlanmış tavuk butu
100 ml. Çiğ krema (yarım paket)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Çeri domatesi (istediğiniz kadar)
yarım su bardağı taze yada dondurulmuş bezelye
7-8 adet taze fasulye
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Haşlanmış tavuk butlarınızı küçük bir borcama alın ve tuzunu biberini ekleyin. Üzerine donmuş bezelyelerinizi serpin. İnce ince boyuna dilimlediğiniz fasulyeleri de aynı şekilde borcama serpin. Domatesleri de ekledikten sonra, krema ve zeytinyağını çırparak tamamını butların ve sebzelerin üzerine gezdirin.180 derece önceden ısıtılmış fırının orta gözünde sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler piştikten sonra üst rafa alarak fırının ızgarasını açın tavukların üzeri kızardıktan sonra sıcak servis yapabilirsinzi.

Çikolata Soslu Milföy Pastacıklar





Malzemeler:
6 adet milföy hamuru
1 paket kremşanti
1 paket çikolata sosu
İsteğe göre çikolata yada meyve
kiraz şekerlemesi
Süt

Yapılışı:
Milföy hamurlarını dolaptan çıkartın ve yumuşaması için biraz bekleyin, yumuşayan milföyleri bıçakla 4 parçaya ayırın (ya da kurabiye kalıpları ile kesebilirsiniz),
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 er cm. aralıklarla dizin, 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafifçe kızarana kadar pişirin.
Milföyler pişerken kremşantiyi 1 su bardağı sütle yüksek devirde sert bir kıvama gelene kadar (yaklaşık 8-9 dakika) çırpın ve streç filmle kapatıp buzdolabında dinlendirin.
Çikolata sosunu 2,5 su bardağı sütle çırparak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın, arada sırada karıştırarak soğutun.
Pişen milföyler soğuyunca enine 2?ye bölün, krema sıkacağına doldurduğunuz ya da kaşıkla aldığınız kremşantiyi milföylerin arasına doldurun üzerine meyve yada çikolata koyarak kapatın.
Milföy pastalarınızı servis tabağına alın üzerini kalan kremşanti ile süsleyin, çikolata sosu gezdirin. Kiraz şekerlemesi yada taze meyvelar ile süsleyerek servis yapın.


Back-Up Lezzet Danışmanı Şef Ceyda Baza yazdı.