Ramazanda sizlere İftar açmanız için çok güzel restoranlar önermek istiyorum.

Boğaziçi Borsa





İstanbul'un en önemli uluslararası kongre merkezi olan Lütfi Kırdar Uluslarası Kongre ve Sergi Sarayı'nın Boğaz'a bakan en güzel yerine konuşlandırılmış olan Boğaziçi Borsa, yaz mevsiminde açık havada da hizmet verebiliyor. Tüm malzemeler günlük olarak ve en kalitelisinden seçiliyor ve buzdolabına bile girmeden pişirilerek misafirlere servis ediliyor. Örneğin, et Susurluk'tan, buğday Yalvaç'tan, fasulye Adapazarı'ndan getirtiliyor. Balık ve sebzenin en iyisi yine her sabah balık ve sebze halinden özenle seçilerek misafirlere sunuluyor.

İFTAR 140TL
Boğaziçi Borsa (****)


Eminönü Hamdi





Mısır Çarşısı'nın yakınındaki Hamdi Et Lokantası 1970'den beri Güneydoğu'nun benzersiz kebaplarını hem turistlere hem de İstanbullular?a sunuluyor. Benim favori mekanlarımdan biri. Gerçekten çok lezzetli!

İFTAR: 95TL
Hamdi(***)

Günaydın Et





Etiler Günaydın benim en beğendiğim mekanlar arasındadır. Üstelik Avrupa ve Anadolu yakasınındaki tüm şubelerinde iftar menü fiyatları aynı!

En popüler et lokantalarının başında gelen Günaydın Et, müşterilerine sunduğu Güneydoğu mutfağından örnekler ve zengin et menüsüyle ön plana çıkıyor. 36 yıl önce Bostancı'da kasap olarak açılan ve çiğ et üretimini kendisine görev edinen Günaydın Et, 12 yıldır restoran olarak hizmet veren Güneydoğu Anadolu mutfağıyla, kalite ve lezzet konusunda rakip tanımayan restoran, lezzet keyfini doruğa taşıyor. Kullanılan malzemeler, Güneydoğu Anadolu'dan geliyor. Ocakbaşı ve çiğköfte arabası hizmetinizde. Burada her şey hızlı ve leziz. İftarınızı burada açın ve çatlayana kadar yiyin.

İFTAR : 90 TL
Günaydın(***)

Asitane Restaurant





Osmanlı mutfağının unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini saray aşçılarının arşivlere geçmiş tarifleriyle yeniden canlandıran Asitane Restaurant, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının geleneklerini yaşatmaya devam ediyor. Osmanlı aşçılık sanatının en nadide örneklerine bu kutsal ayın bereketini eklediğimiz Ramazan sofralarımız iftariyeliklerle, çorbalarla, böreklerle ve şerbetlerle zenginleşiyor.

Kişi Başı İFTAR: 95 TL
Asitane Restaurant(***)


Hacı Abdullah





Osmanlı Saray Mutfağı?nın en lezzetli tatları, İstanbul?daki bazı restoranlarda eski geleneklere uygun olarak servis ediliyor. Saray yemekleri arasında Hünkarbeğendi?den Elbasan Tava?ya, Vişneli Sarma?dan Boran-i Hassa?ya padişahların en sevdiği lezzetler yer alıyor.

İFTAR ALAKART
90TL ile 150 TL arasında fiyatlar değişiyor

Hacı Abdullah(****)

Hünkar Lokantası





Türk mutfağının dünya çapındaki yeni gözdesi, Travel & Leisure dergisi tarafından "Avrupanın en iyi 3 restaurantı arasında gösterilen Hünkar Lokantası.

Mesleğini kuşaktan kuşağa geçiren bir ailenin İstanbul?da kurduğu bir lokanta. İlk 1950 yılında Fatih?te açılıyor ve 2000 yılı sonlarına kadar bu ilk gözağrısı semtte mütevazi görünümlü ama yemekleri ile nam salan, Türk mutfağı denince akla ilk gelen isimlerden biri olarak hizmet veriyor. Daha sonra şehrin diğer semtlerine taşındığında Fatih müdavimleri onu izliyor elbet ama geleneğin ev mutfağı anne şefkati ile buluştuğu bu tatlar sürekli damak hafızasına sahip çıkan yeni müdavimler de ediniyor. Hatta sınır ötesine en çok komşu Yunanistan?a kadar..

Esnaf lokantası havasına sahip mekanın sulu yemekleri çok lezzetlidir. Izgara seçenekleri ve sulu yemekleri ile zengin bir menü sunuyorlar. Nohut ve hamsili pilavı mutlaka denemenizi öneririm.

İFTAR: ALAKART
Hünkar Lokantası(****)

Ortaköy Feriye Lokantası





Geleneksel Türk ve Osmanlı Mutfağının güncelleştirilmiş sentezinin sunulduğu Feriye Lokantası, geleneksel doğal gıda ürünlerinin tedariki nedeniyle menülerini mevsimlere göre oluşturmakta ve klasik damak tatlarını korumaktadır. İstanbul Boğazı'nın en güzel yerlerinden birinde bulunan Feriye'de hergün yüzlerce konuğuna hizmet vermekte. Deniz kenarında şık bir iftar açmak isteyenlere....

Kişi Başı İFTAR: 150TL
Feriye(****)

Üsküdar Kanaat Lokantası





Üsküdar?daki meşhur Kanaat Lokantası?ndan bahsetmek istiyorum. 80 yıldır hizmet vermekte olan ve artık kült bir restaurant haline gelmiş olan Kanaat?i çok uzun yıllardır Rumelili bir aile işletmekte. Yaklaşık 65 kişi çalııyor ve çalışanların hizmet ortalaması 30 yıl. Bu nedenle lezzette tad hep aynı hiç değişmiyor. Üsküdar denilince ilk aklamıza Kanaat Lokantası?nın geliyor olması hiç de tuhaf değil...

Sultanlara layık Osmanlı sofrası meraklıları için çok lezzetli!!! Kanaat Lokantası hiç değişmeyen personeliyle, 220 kişilik kapasitesi, her gün taze olarak üretilen 100-120 çeşit tatlısıyla, zeytinyağlısıyla, sıcak yemekleriyle, dondurmasıyla, yoğurduyla İstanbullulara hizmet veriyor.

İFTAR: ALAKART
Kanaat Lokantası(***)


Çiya





Gaziantep mutfağından Doğu Anadolu?ya ve Karadeniz?e uzanan çok zengin bir yöresel yemek menüsü sunuyor. Nohutlu, mercimekli alaca çorbası, kuzu etli ve soğanlı beyran çorbası, tavuklu buğdaylı öz çorbası, kuru kayısı ve kuzu etiyle yapılan çir aşı, bamya ekşisi, domates tava, koyun bağırsağından yapılan mumbar (bumbar), Çiya?nın sunduğu Antep lezzetlerinden birkaçı. Kadıköy çarşı içindeki birbirine 20 metre uzaklıkta üç restoranıyla faaliyet gösteriyor.

İFTAR: ALAKART
Çiya(***)