Karaköy?deki favori yerlerimden;



Lokanta Maya


Mevsimsel malzemelerle hazırlanan yemekleri ile çok keyifli bir menüye sahip. Sade bir dekorasyon eşliğinde seçmiş oldukları lezzetleri yiyip masadan çok hafif kalkıyorsunuz. Bana göre mutlaka gidilmesi gereken restoranlar arasında. Akşam menüleriyle gündüz menüleri tarz olarak birbirlerinden farklı, öğlen menüsü daha hafif. Ayrıca mevsim malzemeleriyle hazırlanan kokteyller çok başarılı (taze domatesle Bloodymary gibi denemenızı tavsiye ederim). Dikkatimi çeken diğer bir önemli husus da sunmuş oldukları yemeğin kalitesi karşısındaki fiyatlarının çok cazip olması! Lokanta Maya (***)



FerahFeza


Son zamanlarda kulağımıza gelen yerler arasında... Yüksek tavanı ve ferah ortamını görünce zaten adıyla ne kadar uyumlu bir mekânda olduğunuzu anlıyorsunuz. Mimarlar Odası binasının en üst katında yer alan FerahFeza iki terasa sahip. Bir taraftan Galata Kulesi?ni diğer taraftan da tarihi yarımadayı gördüğünüz mekânın iç dekorasyonu ise farklı bir güzellikte. Mekânın restoran ve bar kısmı son derece şık ve ferah. Bar kısmında ise yemek sonrası keyifli vakit geçirilebilir. FerahFeza (****)



Karaköy Lokantası


Öğlenleri leziz ev yemeklerini, akşamları ise farklı menülerini denemelisiniz. Müdavimleri tarafından kapısında kuyruklar oluşan bir mekan. Kesinlikle uğranması gereken bir lezzet durağı. Her yemeği çok lezzetli olduğu için tek tavsiyem istediğiniz yemegi yerken yanında minik çömlek kapta servis edilen Özel Karaköy Yoğurdunu tatmanız! Karaköy Lokantası (***)

İyi İtalyan lokantalarından;



Antica Locanda


Geleneksel İtalyan mutfağının şehirdeki gerçek temsilcilerinden Antica Locanda?yı denemenizi öneriyorum. Milano doğumlu deneyimli Şef Gian Carlo Talerico ve İstanbullu eşi Beldan Erkkul tarafından, 2011?in Ocak ayında Arnavutköy?de kapılarını açtı.

Timeout İstanbul tarafından, 2011 yılı ?En İyi Yeni Restoran? ödülünün de sahibi Antica Locanda?nın menüsü, İtalya?nın kuzeyinden güneyine, dağlık alanlarından deniz kıyılarına, farklılaşan bölgesel mutfaklardan seçme lezzetler içeriyor, yaz ve kış aylarında, mevsimsel olarak değişiyor.

Yüksek Mimar Turhan Kâşo yönetiminde bir yılı aşan restorasyon sürecinden sonra ortaya çıkan Antica Locanda, giriş ve asma kattaki 50 kişilik alt salon, 18 kişilik gruplara hizmet veren üst salon olmak üzere iki bölümden oluşarak, hem samimi sohbetlere, özel günlere, hem de iş görüşmelerine ev sahipliği yapabiliyor. Lokantanın yaz aylarında kullanıma açtığı ve kilise bahçesine bakan küçük bir de bahçesi bulunuyor. Antica Locanda (****)



La Scarpetta


İstanbul?un en yeni en gözdesi, Torinolu 2 İtalyan şefine emanet. İtalyan mutfağının en iyi örneklerini sunan menüsü, zengin şarap kavı ve şehrin merkezindeki sürpriz arka bahçesi ile sizleri bekliyor. Etiler?de İtalyan mutfağı konseptiyle açılan La Scarpetta, sadece menüsüyle değil, sunduğu ortamdan servisine, restorandaki her detayla farklı bir İtalyan tecrübesi vadediyor. Mutfaktaki İtalyan şeflerinden yönetim kadrosuna kadar tecrübeli bir ekibin ürünü olan La Scarpetta, yeme içme sektöründe ileriye dönük yatırımlar planlayan KBO Group?un ilk restoran projesi olarak hayata geçti.

%100 odunla çalışan pizza fırınından çıkan enfes pizza seçenekleri ile çok iddaalı. La Scarpetta?nın menüsünün öne çıkan lezzetleri arasında; Deniz Tarağı, Bonfile ve Trüf Mantarlı Pizza, Dana Yahni Dolgulu Agnolotti, Deniz Levrekli Ravioli, Mantarlı Risotto, ana yemek olarak Ossobuco ve Deniz Levreği, tatlı olarak ise ev yapımı sorbet ve bonet yer alıyor.

Oldukça genç ve eğitimli bir mutfak ekibine sahip olan La Scarpetta, mekanın açık alanında yer alan 'taze baharat bahçesi' ile konuklarını şehrin göbeğinde sakin, huzurlu bir arka bahçe ortamında ağırlıyor. La Scarpetta (****)

Biraz da Bodrum!



BAGUETTERIA & CO


Size Yalıkavak?tan BAGUETTERIA & CO?dan bahsetmek isterim, neler mi yapıyorlar? Yalıkavak?ta olanlar için mutlaka uğramak gereken bir lezzet durağı şarküteri, sandiviçleri ve ekmekleri ile sizleri bekliyor.

• Ekşi Mayalı Fransız Köy Ekmeği / Baget / Tahıl / Çavdar / Ciabatta ve Focaccia,
• Şarküteri Dana - Hindi - Tavuk - Sığır ve Domuz etleri,
• Türkiye'nin en iyi lokal peynirleri ve ithal çeşitli peynirler,
• Biscotti / Muffin / Tiramisu / Cheesecake / Brownie ,
• Meşrubat / Bira / Şarap / Whisky / Vodka vb,
• Soslar / Makarna / Cips / Zeytin / Zeytinyağı,
• Gündüz Kahvaltı / Gün boyu Sandiviçleri /Akşam pizza yapıyorlar.

Özel sipariş olarak:
Bagel / English Muffin / Quiche / Kanepe / Hamburger Ekmeği gibi ürünler de yapılıyor.
Bodrum?daysanız denemelisiniz. BAGUETTERIA & CO (***)



FLAMM BODRUM


Bodrum mimarisini modern bir şekilde yorumlayarak tasarlanmış 150 yıllık tarihi taş binaları, özel plajı, kaliteli restoranı ve bahçesiyle çevrili 15 odası ile Flamm, Göltürkbükü?nde. Bunların dışında da denizi, plajı, yemekleri, müzikleri ve beach partileriyle çok keyifli.

Flamm, 200 metre sahil uzunluğu, iskelesi, çim alanıyla güneş ve denizin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir plaj hizmeti sunuyor. Deniz kenarında lezzetli Akdeniz mutfağı ve deniz mahsullerinin tadına bakmak için keyifli bir restoran olan Flamm?ın menüsündeki ıstakozlu burger ve taş fırından çıkan pizza ve pideleri çok lezzetli, bizden söylemesi.

DJ Alain Silifkeli'nin müzik direktörlüğünü yaptığı Flamm'da lounge, funk, indie ve oldies playlistler çalıyor, ben gittim ve tam 1 hafta kaldım, size de tavsiye ederim. Bu sezon Pilates Akademi Nişantaşı'nın bir şubesi açılan Flamm'da özel Stott Pilates dersleri ve masaj hizmeti veriliyor. Akşam, atmosferi tamamen değişen Flamm, kumun üstünde servis verdiği restoranda Akdeniz mutfağının lezzetlerini sunuyor. Bebek ahtapot, Steak Cafe de Paris ve frambuazlı kadayıf misafirlerin favorilerinden.

Mimarisini Işıl Günak'in yaptığı, 7 suit, 8 standart odadan oluşan Flamm'in oteli denize sıfır odaları ve doğal dokusuyla çok beğeneceksiniz. FLAMM BODRUM (***)



SUPERJAZZ BAR


Jazz severlerin dikkatine: Bodrum'a yolunuz düşerse kimler var kimler... Masmavi Ege denizi kenarında MANDARIN ORIENTAL BODRUM?un mimari özellikleri ile uyum içerisinde SUPERJAZZ BAR.

• Ham dokular, doğal renkler, blok sofa ve sedir oluşumları, iki ahşap pergolanın barındırdığı masif taş bar ve sahne,
• Eğlenceyi seven ve değişik tatlar arayan misafirleri baştan çıkaracak karışımlar,
• On eşsiz şampanya kokteylinden oluşan BUBBLE Menü,
• On vintage kokteylden oluşan MAD MAN Menü,
• Mixologistlerin karışımlarına eşlik edecek SMALL FLAVORS Menü,
• Jazz - Soul - Lounge temalı yüksek kaliteli bir müzik,
• Yerli ve yabancı müzisyenlerin canlı performansları ile hareketlenen unutulmaz geceler Neşet Ruacan, Evrim Özşuca, Ece Göksu, Allen Hulsey, Şelale Şehnaz Sam, Tolga Demirtaş, Şenay Lambaoğlu, Uğur Güneş, Aşkın Arsunan Trio Sessions, İlhan
Erşahin, Dj Mehmet Garan,
• Deneyimli personel, global konukseverlik,
• Her akşam 18:00 ? 01:00 arası.

Back-Up Eğlence Danışmanı Richie Varon