Ayrımlar ayrımları doğuruyor. Memleketimizde herkesin düşüncelerinde evet ve hayırlar, kırmızı çizgiler kalınlaştı. Oysa bu topraklar dünyanın en güzel toprakları, biz de renklerimizle, inanç ve hayat görüşlerindeki çeşitliliğimizle bu cennet memlekette bir arada yaşayabilmeyi, oturup konuşabilmeyi özledik.

Oysa en derinde biliyoruz ki ne bir tane doğru var, ne de tek bir yol. Ölümle biteceğini bildiğimiz hayatımızda bu hırs, bu ısrarcılık yerine sevgimizi, içimizdeki iyiliği paylaşıp yaymaya inanalım diyorum. Bunun bulaşıcılığına inanarak güzel sofralar kursak? Biz en nihayetinde kan kussak kızılcık şerbeti içtik diyen bir kültürün, toprakların çocuklarıyız?

Sevgi ve insanlık için bu hafta sonu isterseniz tatilde, isterseniz evinizde bir sofra kursanız, içinizdekileri yanınızda kırgın veya anlamadığınızı düşündüğünüz eşinizle, çocuğunuzla, dostunuzla, insanlıkla paylaşsanız? Gözlerinin içine bakıp gülümseseniz?



Evet, bu ayın tarifi

Kavun mu? Ne alaka?? derseniz de kendisinin de kabakgillerden olduğunu, sürünerek büyüdüğünü ve salatalık gibi ancak biraz daha sulu ve tatlı olduğunu söyleyebilirim. Bulguru çok daha nefis bir şekilde sulandırabiliyor? Serinken yenen bir kaşık kavunlu kısır çocukken patlayan şeker yediğimizde yaşadığımız mutluluk gibi bir mutluluk veriyor insana.

Kavunlu Mozzarella Şişleri

1 adet kavun
1 top mozerella peyniri
Biraz fesleğen
Biraz reyhan

Kavunları dilimleyin ve küp küp kesin.  Mozzarellayı dilimleyin.  Şişlere sırasıyla kavun, 1 yaprak fesleğen, mozzarella ve 1 yaprak reyhan olacak şekilde dizin.

Kavunlu Kısır

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su + üzerini geçecek kadar
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası

1 adet küçük boy kavun
2 diş sarımsak
Zeytinyağı
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
1 tutam kimyon
1 tutam pul biber
1 tutam sumak
10 dal taze soğan
1 bağ maydanoz
10 yaprak taze nane
2 adet domates ? çekirdekleri çıkartılmış

Su ve salçaları karıştırın. İnce bulguru, salçalı sıcak suyla ıslatın ve üzerini geçinceye kadar su ilave edin. Demlenmesi için kenara alın. Demlenen bulgura zeytinyağı, salçalar, limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak ve kuru baharatları ekleyin, tahta bir kaşıkla tüm malzemeleri yedirerek, iyice karıştırın.

Kavunu ortadan kesin içindeki çekirdekleri çıkartın Ve hazırladığınız kısırı içine koyarak servise sunun.

Back-Up Lezzet Danışmanı Şef Ceyda Baza