Buenos Aires

Buenos Aires, Arjantin?in başkenti ve Gu?ney Amerika?nın en bu?yu?k şehirlerinden biri. ?Gu?ney Amerika?nın Paris?i? veya ?tangonun başkenti? olarak da biliniyor. Burası Carlos Gardel?in dans ettiği, Borges?in kafelerinde oturduğu, Coppola?nın ilham bulmak için geldiği bir şehir. Bir tarafında hızla inşaat projeleri su?regitse de ruhundaki heyecanlı kıpırtılar hiç sönmu?yor. En önem verdiği şey de hayatı keyifle yaşamak. Bu keyfi hiçbir şeyin bozmasına izin vermiyor. Yemeğini tadına vararak yiyor, şarabını tatlı tatlı yudumluyor, dansını ağır ama enerjik hareketlerle yapıyor. Hem tembellik yapmıyor, hem de hiçbir şeyi aceleye getirmiyor. Çu?nku? şehir için önemli olan, hissederek yaşamak. Her şehrin yu?zyıllar boyu çekici kalabilmesini sağlayan bir gu?zellik sırrı vardır. Buenos Aires?inki de hayatın tadını çıkararak yaşaması.



Gez & Gör

Plaza del Mayo, Dokuz Temmuz Caddesi (Du?nyanın en geniş bulvarı), Casa Rosada (Pembe Saray / Hu?ku?met Binası), Jardin Japones (Japon Bahçesi), Puerto Madero, La Boca, Pilar Kilisesi, Recoleta, San Thelmo, Florida Caddesi

Ne zaman gidilir?

Buenos Aires ılıman iklim kuşağında bulunur. Yıllık ortalama sıcaklık 16,9 derecedir. En sıcak ay ortalama 23, 7 dereceyle Ocak, en soğuk ay ise ortalama 10, 5 dereceyle Haziran ayıdır. Kış aylarında bile sıcaklık çok nadiren sıfırın altına du?şer ve kar yağışı çok nadir göru?lu?r. En çok yağış Mart ayında, en az yağış ise Haziran ayında göru?lu?r. Buenos Aires?e gitmek için en uygun dönemler ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir. Gu?ney yarım ku?rede bulunduğu için ilkbahar Eylu?l-Kasım arası, sonbahar ise Mart-Mayıs arasıdır.

Yeme & İçme

Buenos Aires?de daha çok et ağırlıklı yemekler tercih edilmektedir. En popu?ler yemekleri Asado'dur. Bir çeşit biftekten yapılan bu yemek Buenos Aires ile özdeşleşmiş bir yemektir. Ayrıca "The bife de lomo" adını verdikleri yemek de Buenos Aires?de çok tercih edilen yemeklerdendir. O da Asado gibi et ağırlıklıdır. Buenos Aires?de İtalyan yemekleri de çok yaygındır. Et ağırlıklı yemeklerin dışında Buenos Aires?de vejeteryanlar için de çok sayıda restoran bulunmaktadır. Bio Restaurant, Bodhi, Granix, Lotus, Sattva bunlardan sadece bir kaçıdır.

Lima

Peru'nun başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Lima ülkenin merkez kısmında bulunmaktadır. Dokuz milyona yakın nüfusuyla Latin Amerika'nın da en büyük beşinci şehridir. Aynı zamanda bölgedeki en önemli finansal merkezlerden biri olan Lima, 18 Ocak 1535 yılında İspanyol kaşif Francisco Pizarro tarafından keşfedilmiş ve 300 yıl kadar İspanyol egemenliğinde kalmıştır. Sonrasında Asya ve Afrika kıtalarından aldığı göçlerle ortaya çok zengin bir ku?ltu?r çıkmıştır. Rimac nehri u?zerinde bulunan şehir, Peru'nun bilim, endu?stri ve siyaset merkezidir. Lima'ya, "Krallar Şehri" de denir. Bu ismin kökeninin ise, şehrin kurulacağı yerin 6 Ocak'ta kutlanan Krallar Şenliği'nde karar verilmesinden kaynaklandığı bilinir. Şehir nu?fusunun bu?yu?k kısmı, And dağlarından iş aramak amacıyla Lima'ya göç eden insanlardan oluşur. Ancak, bu kadar insana iş imkanı sağlayamayan Lima, sonuç olarak yoksul insanların çoğunlukta olduğu bir metropol haline gelmiştir. Havaalanından şehir merkezine giderken dikkatinizi ilk çekecek şeylerden biri, bu yoksul mahalleler olacaktır. Lima'nın koloniyal dönemden kalan mimarisi oldukça hayranlık uyandırıcıdır. Şehirde Lima'nın tarihini, halklarını ve ku?ltu?ru?nu? anlatan, pek çok mu?ze bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi Museo Larco'dur. Ayrıca Lima'nın içinde ve çevresinde pek çok antik kalıntılar bulunur. Yerel dilde bu kalıntıların bulunduğu alana ?Huaca? denir.



Gez & Gör

Plaza de Armas (şehrin ana meydanı), lima katedrali, Palacio de Gobierno (hu?ku?met sarayı), Museo Rafael Larco Herrera (arkeoloji mu?zesi), Museo Amano (tarih mu?zesi), San Francisco Kilisesi, Old Town Bölgesi, Museo de la Nacion (ulusal mu?ze), Pachacamac kalıntıları, San Agustin Kilisesi, Plaza San Martin (şehir meydanı), Miraflores Semti, Parque de las Leyendas (hayvanat bahçesi), Museo de Oro del Peru (altın mu?zesi), Plaza de Acho (boğa gu?reşi arenası)

Ne zaman gidilir?

Sub-tropikal ve çöl ikliminin etkileri göru?len kenttin ılıman bir havası vardır. Aralık ? Nisan arası yaşanan yaz mevsiminde hava sıcak ve kuraktır. Mayıs-Kasım arası hava serinler ve yağışlar göru?lu?r. Yaz aylarında hava sıcaklığı 21-23 derece civarında seyrederken, kış aylarında sıcaklık 15-17 derece seviyelerindedir. Yaz ayları olan Aralık-Mart arası dönem iklim koşulları açısından şehri ziyaret etmek için en uygun dönemdir. Gerek doğa sporları açısından, gerekse festivallerin zenginliği açısından kenti ziyaret için en iyi dönem Aralık-Mart arasıdır.

Yeme & İçme

Genel u?lke mutfağı geniş bir yelpazeye sahiptir. Ülkeyi uzun su?re işgal altında tutan İspanyollar?ın ve Amerikan yerlilerinin etkileri yeme içme ku?ltu?ru?ne de yansımıştır. Zengin iklim koşullarının tarımsal u?ru?n çeşitliliğini getirmesiyle, u?lke mutfağında pek çok malzeme kullanılır. Deniz mahsulleri de u?lke mutfağında bu?yu?k önem taşır. Bazı özel Peru Yemekleri: Ceviche (taze çiğ balık veya deniz u?ru?nlerinden bir yemek. Ender olarak etten yapılarak, limon suyu ve ekşi soğan ile marine edilerek servis yapılır).

Anticucho (şişte ızgara sığır kalbi), arroz con pollo (tavuklu pilav), arroz con pato (ördekli pilav) ají de gallina (hafif acılı, kremli chili-soslu tavuk eti), rocoto relleno (sığır eti ile doldurulumuş paprika biberi), estofado (et, patates, mısır ve havuç ile yapılan acı peynir paprika soslu gu?veç), papa a la huancaina (acılı peynir soslu patates dilimleri), carapulcra (kurutulmuş patates ve etten gu?veç), albondigas (et topları), pachamanca (toprak gu?veçte hazırlanmış et ve sebze), chicharrón de chancho (kalın yağ derisi olan kavrulmuş domuz eti), lomo saltado (soğan ve paprika ile kızartılmış sığır dilimleri), chupe de camarones (karides, patates ve sebzeli çorba), sopa a la criolla (u?lkeye özgu? et parçalı makarna çorbası), tacacho (domuz yağı ve haşlanmış muzdan yapılmış köfte), choclo con queso (haşlanmış, peynirli mısır koçanı), cuy chactado (kızartılmış hint domuzu).

Peru mutfağının en gu?zel örneklerini Lima'da tatma şansına sahipsiniz. İster lu?ks lokantalarda ister sokak satıcılarında tadabilirsiniz. Bölge yemekleri damak zevkinize uygun değilse, şehirde du?nya mutfağından lezzetler sunan pek çok restoranı da tercih edebilirsiniz.

Rio de Janeiro



Rio denince herkesin aklına şubat ayındaki o karnaval geliyor. Biz kışın en soğuk gu?nlerinde tir tir titrerken, televizyonda o göru?ntu?leri görmek insanı garip hissettiriyor. Bu makûs talihe bir son vermek isteyip de, kendinizi sıcaklığı 25 derecenin altına pek du?şmeyen bu fıkır fıkır şehre atmaya karar verirseniz, Rio?nun gerçek yu?zu?yle tanışmaya hazırsınız demektir! Gu?neşin insanın iliklerine kadar işlediği şehirlerde biz gezginlerin gu?nu?nu? siesta belirler. Rio?da ise ne siesta var, ne gece uykusu. Şehir tam bir mu?zik kutusu gibi, açtığınız an içinden dansçılar fırlıyor ve hiç durmuyorlar. O keyifli plajlara serildikten ve o harika mutfağı tattıktan sonra size de öyle bir enerji geçiyor. İnsan ne kadar enerjik ve hareketli olabildiğine kendisi de şaşırıyor.

Şehrin insanı hem dinlendirip sakinleştiren hem de enerji yu?kleyen özel bir formu?lu? var. Gidip dönmek uçakta çok zaman kaybetmek anlamına gelebilir ama Rio kesinlikle ömru?nu?zu? birkaç yıl uzatacak bir şehir.

Rio de Janeiro ile daha fazla detaya http://www.backupdunyasi.com/rio-de-janeiro/ linkinden ulaşabilirsiniz.

0212 331 0 331 no?lu telefondan Back-Up Travel?a ulaşarak bu turla ilgili detaylı bilgi alabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Eğer Back-Up üyesiyseniz bu turu satın almak için Hizmet Hattı?nızı arayabilirsiniz.

Güney Amerika?nın Harikaları Turu
11 Gece / 12 Gün Kişi Başı 2.649 Eur?dan itibaren