Eğlence Danışmanımız GastroClub'ın Mart ayı restoran önerileri



Escale
Son zamanların en trend mekânlarından, konumu ve ambiyansıyla beyaz yakalıların yeni göz bebeği Escale. Fransızca bir sözcük olan "escale", Türkçede durak anlamında. Escale, içinde bulunduğu Kanyon?un, kimileri için bir durak olmasından ilham almış. Kanyon?un en üst katında, yüksek tavanlar, canlı renkler, geniş barı ve Urla?dan getirilen ağaçların da olduğu dekorasyonuyla renkli ve dikkat çekici. İçeri girer girmez ilk önce 12 metrelik barı gözünüze çarpıyor. Barın bulunduğu bu kısım daha hareketli, ama beyaz örtülü masalarının bulunduğu "fine-dining" kısmı ise gözünüzü korkutmasın. Burası her bölümüyle rahat bir eğlence vaad ediyor. Menüde dünya mutfağı, ağırlıklı olarak da Avrupa mutfağından seçmeler var. 14 saat pişirilmiş süt kuzu omuz, mühürlenmiş ördek but gibi et çeşitleri, risotto, pizza, kendi yaptıkları makarnaların yanı sıra salatalar ve zeytinyağlılar dikkat çekiyor. Escale?in meşhur barında servis edilen kokteyller iki Dünya, dokuz Türkiye şampiyonluğu sahibi Cevat Yıldırım tarafından özenle hazırlanıyor. Müzik olarak gün içinde house ve akşamüstü barıyla birlikte başlayan canlı DJ performansı dinleyebiliyorsunuz.



Rotisserie Noir
Pişirme tekniği ile fark yaratan Rotisserie Noir, İstanbul?un Anadolu Yakasında, et severlere daha önce denemedikleri, özgün bir lezzet sunuyor. Sırrı, mekânın adında gizli. "Rotisserie" Fransız mutfağına özel bir et çevirme tekniği. Siz etlerinizi seçiyorsunuz, sonra büyük bakır kazanda pişmiş sıcak şarabınızı içerken bu etlerin el yapımı rotisserie makinesine, özel aparatlarla asılarak pişirilmesini bekliyorsunuz.
Rotisserie yönteminin en önemli özelliği, makinenin içindeki volkanik taşlar sayesinde ısıyı etin her yerine eşit olarak dağıtabilmesi. Böylece etlerin dışı mühürlenip, güzelce pişerken içi sulu kalıyor. Tüm bunların arkasında da Cordon Blue mezunu Fransız şef Richard Madzar?ın öncülüğünde bir ekip var.
Fransız mutfağının zarif ve sofistike yemek anlayışını, lezzet şölenine dönüştüren, Rotisserie Noir, Anadolu yakasında, Suadiye?de, Bağdat Caddesi üzerinde. Gecenize son vermeden, mutlaka martinilerini de denemenizi öneriyoruz.



Saigon
Şişhane?de İKSV?nin bulunduğu Deniz Palas?ın terasında, Budda heykeli ve muhteşem eski İstanbul manzarasıyla Saigon, diğer mekânlardan oldukça farklı. Asya mutfağını seven, yeni yemek teknikleri ve sürprizli füzyon mutfakların peşinde koşanlar için en doğru adres! Saigon?da modern ve kreatif bir dil Akdeniz ve Asya mutfaklarını buluşturuyor. Bu harmana ?Meditasian? diyorlar. İki farklı mutfak kültürü Türkiye?de buluşunca hoş, sıcak sürprizler doğuyor. Sushi/sashimi bölümü hariç yaklaşık 40 tabaktan oluşan bir menüleri var. Mutfakta her zaman mevsim sebzelerini kullanıyorlar. Şarap menüsü makul fiyata iyi bir şarap isteyeni de, nadir bulunan yüksek kalite bir tat arayanı da tatmin edecek zenginlikte. Gastronomi direktörleri Peru doğumlu, ünlü Luis Arevalo, müzik direktörü ve resident ise DJ Peter Thomas. Saat 12.00?de öğle yemeği servisiyle başlıyorlar; 23.00?de mutfak kapanıyor ama müzik ve eğlence gece saat 02.00?ye kadar sürüyor.

Back-Up Eğlence Danışmanı GastroClub